Najava preventivne akcije "Sigurno na dva kotača"

Slika PU_KK/Vijesti/2015/04/motociikl.1.JPG

Preventivna akcija biti će provedena u subotu, 23. travnja, od 10 do 13 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta, na prometnicama se znatno povećala frekvencija prometa. Osim vozača bicikla na prometnicama sudjeluje i velik broj  vozača mopeda i motocikla. Kako bi se smanjilo stradavanje ove kategorije vozača u prometu, ali i upozorili ostali sudionici u prometu na prisutnost "brzih dvokotača", Postaja prometne policije Koprivnica u suradnji s Auto klubom Koprivnica, a uz pomoć mnogobrojnih moto klubova s područja djelovanja Postaje, organizira po sedmi puta preventivnu akciju "Sigurno na dva kotača".

Cilj akcije je promicanje prometne kulture svih sudionika u prometu, a poglavito vozača mopeda i motocikla.

Preventivna akcija biti će provedena u subotu, 23. travnja, od 10 do 13 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici.

Osim izložbe mnogobrojnih mopeda i motocikla, posjetitelji će moći vidjeti vježbu volontera Crvenog križa - pružanje pomoći unesrećenom vozaču mopeda i motocikla (pravilno skidanje kacige i drugo), održati će se natjecanje u vožnji mopedom i motociklom na poligonu postavljenom od strane djelatnika Auto kluba Koprivnica.

Programom zbivanja:

• od 9 do 10 sati - okupljanje vozača mopeda i motocikla na Zrinskom trgu u Koprivnici,
• od 10 do 10.30 sati - pozdrav svim sudionicima akcije i posjetiteljima, nakon čega slijedi defile za sve smrtno stradale sudionike u prometu (defile će se odvijati u uvjetima normalnog toka prometa uz pratnju policijskih službenika motociklista),
• od 11 do 11.30 sati - nakon defilea vozača mopeda i motocikla slijede prijave za natjecanje u spretnosti vožnje na mopedu i motociklu te prezentacija pružanja prve pomoći unesrećenom vozaču mopeda ili motocikla, koju će prezentirati stručni djelatnici Crvenog križa iz Koprivnice,
• oko 12 sati započinje natjecanje u spretnosti vožnje na mopedu i motociklu,
• po završetku natjecanja, oko 13 sati, slijedi proglašenje najspretnijih vozača mopeda i motocikala, dodjela nagrada te još jedna defile vožnja ulicama grada.

Pozivamo zainteresirane građane i medije da se uključe i poprate rovođenje preventivne akcije. Posebno želimo pozvati sve članove moto klubova s područja Grada i okolice, ali i ostale vozače mopeda i motocikla.
 



Stranica