Koprivnica: Edukativno predavanje u OŠ "Đuro Ester"

Slika PU_KK/Vijesti/2014/05/ester.21.5.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U srijedu, 21. svibnja, u OŠ „Đuro Ester“ u Koprivnici, policijski službenici Policijske uprave održali su edukativno predavanje za učenike 5. i 7. razreda. Tema predavanja bila je sprječavanje zlostave putem modernih elektroničkih tehnologija – novih medija. 

Na predavanju je bilo 68 učenika, ravnateljice škole i dva djelatnika, kao i zamjenik gradonačelnice Grada Koprivnice, Mišel Jakšić, koji je podržao projekt. 

Tijekom predavanja policijski službenici su pričali o sigurnosti osobnih podataka, društvenoj mreži „Facebook“, sigurnosnim postavkama, o sadržajima koji se nikako ne bi smjeli objavljivati.

Također, istaknuta je važnost dobne granice za pristupanje društvenim mrežama, opasnosti koje „vrebaju“ za djecu putem Interneta, uzroci, posljedice zlostave, konkretni primjeri iz dugogodišnje prakse i dr. 

Prilikom predavanja s učenicima se razgovaralo u manjim skupinama, gdje su sami učenici iznosili konkretne probleme s kojima su suočeni, kako ih rješavaju, te da je i nadalje najveći problem što nisu upućeni u sigurnost na Internetu, da prihvaćaju zahtjeve za prijateljstvo osoba koje u realnom životu ne poznaju. Nekolicina je imala direktne i konkretne probleme, a koje su iznijeli  policijskim službenicima.



Stranica