Koprivnica: Interventna jedinica policije sudjelovala u vježbi snaga za zaštitu i spašavanje Koprivničko – križevačke županije

Slika PU_KK/Vijesti/2011/10/Vjezba.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U četvrtak, 13. listopada, u Koprivnici je održana vježba snaga za zaštitu i spašavanje Koprivničko – križevačke županije.

Vježba evakuacije i spašavanja ljudi i imovine održana je u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“, u organizaciji Stožera za zaštitu i spašavanje Županije koprivničko – križevačke, sa početkom u 12 sati.

Vježba se sastojala od spašavanja stacioniranih osoba u Općoj bolnici izazvanog terorističkim činom, a u njoj su sudjelovale vatrogasne snage županije, Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Županijski centar 112, djelatnici Opće bolnice, te drugi subjekti, uz nastup djelatnika Interventne jedinice policije Policijske uprave koprivničko – križevačke.

Policijski službenici Interventne jedinice policije izveli su vježbu uhićenja članova terorističke skupine koja je podmetnula eksplozivnu napravu u Općoj bolnici, aktivirala ju s ciljem odvraćanja pozornosti prilikom evakuacije jednog pripadnika terorističke skupine koji je smješten na jednom od odjela bolnice.

Uspješno provedenom vježbom izvršena je zadana situacija te su testirani svi organizacijski aspekti djelovanja interventne policije kod uhićenja i progona počinitelja, zabarikadiranih osoba, talačkih i inih situacija sa naoružanim počiniteljima. Ovom vježbom uspješno je testirana kvaliteta pripreme zadaća, podjela poslova, brza uspostava osiguranja i kontrola situacije, zaštita eventualnih talaca uz maksimalne mjere sigurnosti policijskih službenika, kvaliteta koordinacije između stožera i sudionika  te komunikacije prilikom prikupljanja informacija i organizacije svih aktivnosti.

Nužna je stalna obuka djelatnika policije, posebice policijskih službenika interventne policije, kojom se usavršavaju znanja i vještine i povećava stupanj osposobljenosti za provođenje ovakvih i sličnih policijskih zadaća.



Stranica