Koprivnica: Na gradskom trgu predstavljena akcija "Manje oružja, manje tragedija"

Slika PU_KK/Vijesti/2015/03/oruzje.trg.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Državna uprava za zaštitu i spašavanje – Područni ured za zaštitu i spašavanje sa Županijskim stožerom za zaštitu i spašavanje i Gradskim stožerom za zaštitu i spašavanje Koprivnica, u ponedjeljak, 2. ožujka, od 10 do 12 sati na gradskom trgu u Koprivnici organizirali su obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite.

 U programu je, uz Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, HGSS Bjelovar i Županiju koprivničko-križevačku, sudjelovala i Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave i policijska službenica Ureda načelnika prezentirali su akciju „Manje oružja, manje tragedija“. Građanima su prezentirana formacijska minsko-eksplozivna sredstva i opasnosti koje prijete od istih.

Također, dijeljeni su leci „Izbacite uljeza“, kojima se građane poziva da dragovoljno predaju sve vrste oružja koje još uvijek posjeduju u svojim domovima i tako spriječe najteže posljedice. 

Putem besplatne telefonske linije 0800 8892 građani se mogu informirati o dragovoljnoj predaji oružja, a pozivom na broj policije 192 mogu dojaviti informacije o pronađenom ili ostavljenom oružju. Nakon poziva na njihove adrese će se uputiti policijski službenik u civilu sa vozilom bez policijskih oznaka, te zbrinuti isto. 

Tijekom 2014. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke građani su dragovoljno predali pet automatskih pušaka, 128 komada rasprskavajućih sredstava, 19 komada pušaka i pištolja, četiri komada ostalih vrsta oružja, 16.220 komada raznog streljiva i 3,8 kilograma eksploziva.



Stranica