Koprivnica: Najava akcije nadzora alkoholiziranosti vozača

Slika PU_KK/Vijesti/2009/11/alkotest02.jpg

Postaje prometne policije Koprivnica provest će se tijekom 17./18. siječnja, preventivno - represivna akcija nadzora alkoholiziranosti vozača. 

Foto: Ilustracija 

Tijekom mjeseca prosinca 2014.godine na području Postaje prometne policije Koprivnica zabilježene su 24 prometne nesreće u kojima su sudjelovala 52 sudionika. U istima  su  četiri osobe teže ozlijeđene, a šest osoba je lakše ozlijeđeno.  

Najčešće okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su nepropisna brzina (šest prometnih nesreća), te nepoštivanje prednosti prolaska u tri prometne nesreće. Od 52 sudionika prometnih nesreća, odnosno 36 vozača njih sedam bilo je pod utjecajem alkohola ili visokih 19,4 %.

Kako bi se smanjio broj vozača koji pod utjecajem alkohola sudjeluju u prometu i time dovode u opasnost sebe i ostale sudionike, te podigla razina stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na području  Postaje prometne policije Koprivnica  provest će se tijekom 17./18. siječnja, preventivno - represivna akcija nadzora alkoholiziranosti vozača.



Stranica