"Vidi i klikni" u Križevcima

Slika PU_KK/Vijesti/2015/01/zraka.sunca.1.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Policijski službenici Policijske postaje Križevci, u suradnji s HAK-om, djeci iz Gradskog vrtića Križevci – skupinama „Zrake sunca“, „Sv.Josipa“ i „Čarobne šume“,  od 13. do 15. siječnja, prezentirali su program za sigurnost djece u prometu pod nazivom „Vidi i klikni“. 

Radi se o programu koji kao metodu učenja koristi rad, igru i osobno iskustvo - pokazivanjem i vježbanjem. Program se odvijao uz pomoć didaktičkih pomagala, automobila na napuhavanje i električnog automobila kao kulise. Koncept programa „Vidi i klikni“ je usvajanje praktičnih informacija, spoznaja i znanja o sigurnom načinu ponašanja djece u prometu u svojstvu pješaka ili putnika u automobilu. 

Djeca su na praktičan način imala priliku učiti o pravilnom korištenju nogostupa, prelasku preko raskrižja, prelasku ceste, riziku prelaska ceste između parkiranih vozila, a simulirana im je i posljedica nekorištenja sigurnosnih pojaseva u slučaju naglog kočenja prilikom vožnje u automobilu.           

Uz edukaciju, ovakva suradnja jača povjerenje djece prema  policijskim službenicima na način da ih smatraju prijateljima,  od kojih u svakom trenutku mogu dobiti  pomoć.



Stranica