Koprivnica: Najava Eko radionice - sadnja šume

Slika PU_KK/Vijesti/2013/04/zdrav za 5.bmp

Policijska uprava koprivničko - križevačka, u srijedu, 24. travnja, pridružuje se prvoj u nizu aktivnosti, nacionalnog projekta Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode „ZDRAV ZA 5“, 2. komponenti.

Foto: Ilustracija  

Policijska uprava koprivničko - križevačka,  u srijedu, 24. travnja, pridružuje se prvoj u nizu aktivnosti, nacionalnog projekta Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode „ZDRAV ZA 5“, 2. komponenti. 

Druga komponenta projekta odnosi se na tematske aktivnosti s ciljem podizanja razine svijesti djece, roditelja i javnog mnijenja na problematiku zaštite okoliša i prirode. 

U suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Koprivničko-križevačke županije, Hrvatskim šumama – Šumarija Koprivnica održat će se eko radionica namijenjena učenicima viših razreda osnovnih škola u Koprivnici.

 U vremenu od 10 do 11 sati u Draganovcu, predio Petrov dol, održati će se EKO RADIONICA - SADNJA ŠUME. Sama aktivnost, ujedno se održava povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Uz pratnju policije oko 40 učenika Osnovnih škola „Đ.Ester“ i „A.N.Gostovinski“ biciklima će u 9 sati krenuti ispred OŠ „Đuro Ester“, a priključiti će im se učenici „A.N. Gostovinski“.  

Djelatnici  Šumarije Koprivnica, učenicima će na konkretan i pristupačan način prikazati sadnju mlade šume i upoznati ih s vrijednostima i općekorisnim funkcijama šuma u Koprivničko - križevačkoj županiji, i šumama općenito. 

Također, želi se skrenuti pozornost na važnost ekologije, očuvanja planete Zemlje, na najbolji način – kroz rad sa mladima- ČIST OKOLIŠ JE ZDRAVA BUDUĆNOST .

U prvom dijelu projekta, provodila su se edukativna predavanja s učenicima i implementirale bitne poruke „NE drogi, NE alkoholu „ – ŽIVI ZDRAVO , BUDI ZDRAV.



Stranica