Koprivnica: Održana 30. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama

Slika PU_KK/Vijesti/2014/12/auto.bmp

U petak, 12. prosinca, u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je 30. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama, na kojoj su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Auto-kluba iz Koprivnice Auto-moto kluba iz Križevaca 

Foto: Ilustracija 

U petak, 12. prosinca, u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je 30. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama, na kojoj su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Auto-kluba iz Koprivnice Auto-moto kluba iz Križevaca, Županijske uprave za ceste Koprivničko-križevačke županije, Hrvatskih cesta Poslovna jedinica Varaždin, Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i međunarodnu suradnju Koprivničko-križevačke županije, te policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke. 

Tom prigodom predstavljeno je stanje sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, poduzete značajnije preventivne aktivnosti od strane auto-klubova i Policijske uprave. 

Na sjednici je između ostalog raspravljano o nedostacima i poboljšanju u cestovnoj infrastrukturi, planovima za naredni period, provođenju preventivnih aktivnosti od strane Policijske uprave i auto klubova vezanih uz mlade vozače, korištenje dječjih autosjedalica, natjecanje iz poznavanje prometnih propisa za djecu s teškoćama u razvoju, te osposobljavanje učenika za samostalno upravljanje biciklom.                     

Također, prihvaćena je inicijativa da se ispred Savjeta za sigurnost cestovnog prometa upute službeni dopisi Agenciji za obrazovanje i Ministarstvu prosvjete, obrazovanja i športa u vezi donošenja programa osposobljavanja djece za samostalno upravljanje biciklom.



Stranica