Koprivnica: Održano natjecanje iz poznavanja prometnih propisa

Slika PU_KK/Vijesti/2017/04/coor.7.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U prostorijama Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ u Koprivnici, osmu godinu zaredom održano je natjecanje iz poznavanja prometnih propisa. Natjecanje je održano u suradnji Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke i COOR-a „Podravsko sunce“. 

Ove godine na natjecanju sudjelovale su ekipe COOR-a Virovitica, COOR-a Čakovec, COOR-a Tomislav Špoljar iz Varaždina, Odjeli za učenike s teškoćama u razvoju Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca, Osnovna škole Dubrava područne škole Farkaševac i COOR-a „Podravsko sunce“ iz Koprivnice. Ukupno je sudjelovalo 24-ero natjecatelja. 

Natjecanje se je sastojalo od tri cjeline. Prvi dio bio je rješavanje pismenog testa o poznavanju prometnih pravila, propisa i pojedinih situacija u prometu na cestama, nakon čega se je pristupilo drugom dijelu. Drugi dio se odnosio na igre spretnosti i prometne igre (slagalica policijsko vozilo, igra „semafor“, igra „opremi prometnog policajca“). Treći dio sastojao se od poligona za pokazivanje motoričkih vještina spretnosti. Uz brzinu rješavanja prometnih igara i spretnost na poligonu, važnu ulogu odigrala je i točnost riješenih zadataka.

Osim pojedinačnog natjecanja, bodovi su se skupljali i za ekipe, te je najviše znanja i vještina pokazala ekipa COOR-a Virovitica, koja je osvojila zlatni pehar i bicikl. Drugo mjesto osvojila je ekipa COOR-a Tomislav Špoljar iz Varaždina, a treće mjesto podijelile su ekipe COOR-a Čakovec i domaćin COOR Podravsko sunce iz Koprivnice.

U pojedinačnom natjecanju 1. mjesto i zlatnu medalju osvojila je Simona Dukarić iz COOR-a Tomislav Špoljar iz Varaždina. Srebrnu medalju osvojio je Damjan Bezuk iz Osnovne škola Dubrava područne škole Farkaševac, dok je brončanu medalju osvojila Valerija Magdić iz Odjela za učenike s teškoćama u razvoju Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca.

Sve ekipe za nagradu su dobile biciklističke kacige, pehare i interaktivni CD Poštujte naše znakove, a iste je osiguralo Ministarstvo unutarnjih poslova. Osim toga, istima su uručene zahvalnice za sudjelovanje, promidžbeni materijali MUP-a, te medalje iz keramike izrađene od strane COOR-a Podravsko sunce.

Pomoć oko provođenja natjecanja pružili su pripadnici Školske prometne jedinice Osnovne škole Đuro Ester u Koprivnici, zajedno s voditeljicom Tijanom Martić.

Posebno je bilo zanimljivo pogledati natjecanje voditelja ekipa koje su činili nastavnici, te su najbolje umijeće u praktičnom dijelu poligona pokazali nastavnik COOR iz Virovitice i nastavnici COOR-a iz Čakovca, te su istima uručene prigodne nagrade.



Stranica