Koprivnica: Pojačani nadzor kretanja pješaka i obveze vozača prema pješacima

Slika PU_KK/Vijesti/2016/03/letak_Pjesaci_2.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Tijekom 2015. godine na području Postaje prometne policije Koprivnica zabilježeno je 269 prometnih nesreća, od čega jedna s poginulom osobom, 116 s ozlijeđenim osobama i 152 prometne nesreće s materijalnom štetom. Pješaci su sudjelovali u devet prometnih nesreća, u kojima su tri pješaka teško, a njih pet  lakše ozlijeđeno.

U dosadašnjem dijelu 2016. godine dva pješaka ozljeđena su u prometnim nesrećama, jedan teško i jedan lakše. Najčešći uzroci događanja prometnih nesreća u kojima sudjeluju pješaci bili su neprilagođena brzina kretanja i nepoštivanje prednosti prolaska, ali i neopreznost pješaka.

Dolaskom ljepšeg vremena povećati će se frekvencija pješaka u prometu, poglavito djece. S ciljem doprinosa njihovoj većoj sigurnosti Postaja prometne policije Koprivnica će provest pojačani nadzor kretanja pješaka i obveze vozača prema pješacima. Pojačani nadzor provest će se u četvrtak, 31. ožujka, u popodnevnim satima.

Pozovamo sve vozače da budu oprezni i da uvažavaju pješake u prometu, dok pješake podsjećamo da koriste površine namijenjene njima, tijekom noći i smanjene vidljivosti da koriste reflektirajuće materijale i svjetiljke, a kako bi svi zajedno doprinijeli što većoj sigurnosti na našim prometnicama.



Stranica