Koprivnica: Predavanje povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Slika PU_KK/Vijesti/2012/12/invalidi.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U ponedjeljak, 3. prosinca, u prostorijama COOR „Podravsko sunce“, u organizaciji Udruge invalida Koprivničko - križevačke županije održan je skup povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. 

 Na skupu su bili nazočni predsjednik Udruge invalida Koprivničko - križevačke županije g. Slavko Kuzmić, gđa. Branka Cuki, pročelnica Županijskog ureda za zdravstvo i socijalnu skrb i gđa. Helena Hećimović, savjetnica obnašateljice dužnosti gradonačelnice grada Koprivnice.  

 Također, tijekom skupa održana su predavanja: „Suvremena tehnologija u službi osoba s invaliditetom“, „Elektro-bicikl“ i  „Aktivnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u radu s osobama s invaliditetom“. 

Predavanje na temu „Elektro-bicikl“ održala je policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, koja je prisutne upoznala s pojmom elektro-bicikla, obvezama vozača elektro-bicikala prilikom sudjelovanja u prometu na cesti s posebnim naglaskom na korištenju reflektirajućih prsluka odnosno reflektirajuće biciklističke odjeće noću i u vrijeme smanjene vidljivosti. Kratko se osvrnula i na razna prijevozna sredstva na motorni pogon namijenjena za kretanje osoba s invaliditetom.



Stranica