Križevci: Letkom pozivaju na prevenciju provala i krađa

Slika PU_KK/Vijesti/2012/12/KzPrevencijaProvala1_3.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Krađe iz stanova, kuća ili drugih gospodarskih objekata, nasilno ulaženje u iste objekte,  te potom odnošenje vrijednih predmeta kao što su dragocjenosti, skupocjeni uređaji i aparati, alati za domaćinstvo i slično, zauzimaju značajan udio u ukupnom kriminalitetu na području Policijske postaje Križevci.

Obzirom da su na taj način građani oštečeni na najgrublji način i rečena ponašanja stvaraju osjećaj nesigurnosti, pred policijom je uvijek zadaća njihove zaštite i stvaranja pozitivnog ozračja u pogledu sigurnosti.

Da bi se ova zadaća mogla uspješno obaviti potrebna je i  pomoć građana policiji pri otkrivanju počinitelja takovih djela, ali je mnogo važnija samozaštita građana, kako bi se utjecalo na spriječavanje vršenja takvih dijela, odnosno odvratilo počinitelje od neželjenih ponašanja.

Stoga su djelatnici Policijske postaje Križevci izradili preventivni letak s uputama građanima, kako bi  se zaštititi od kradljivaca i provalnika. Ovih dana kontakt policajci distribuiraju letke po poštanskim sandučićima, te ih uručuju osobno građanima.

Nadamo se da će ove mjere pridonijeti poboljšanju stanja sigurnosti i smanjenju broja provala i svih oblika krađa.



Stranica