Kriminalitet: Krađe i Računalna prijevara

Slika /ikone/grb na rukavu.jpg

Protiv osumnjičenih je podnijeto posebno izviješće i kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima

Foto: Ilustracija

Krađa i Računalna prijevara

Policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje prema osumnjičenim 19, 18 i 17-godišnjakom s područja Zagrebačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe i računalne prijevare.

Sumnja se da su osumnjičeni 18 i 17-godišnjak 20. kolovoza u noćnim satima u Križevcima u Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog iz ugostiteljskog objekta otuđili dvije ženske torbice s osobnim dokumentima, novcem i bankovnom karticom. Nakon čega su osumnjičeni 18 i 19-godišnjak u nekoliko navrata bankovnom karticom izvršili transakciju plaćanja, oštetivši vlasnice za više desetaka eura.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe i računalne prijevare protiv osumnjičenika je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Krađa
 
Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 39 i 18-godišnjakom s područja Međimurske županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe.

Sumnja se da su osumnjičeni 9. rujna na području Legrada s neosiguranog radilišta otuđili stare željezničke tračnice i druge predmete, oštetivši vlasnika za oko 1.500 eura.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe protiv osumnjičenih će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 
 
Krađa
 
Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 29-godišnjakom s područja Virovitičko-podravske županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe.

Sumnja se da je osumnjičeni 14. rujna u Kalinovcu u Kolodvorskoj ulici otuđio zaključani bicikl, na način da je demontirao kotač koji je bio vezan lokotom, a ostatak bicikla odnio, oštetivši vlasnika za oko 200 eura. Bicikl je pronađen i oduzet od osumnjičenika.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe protiv osumnjičenika će biti podnijeto posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu. 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon