Preventivne aktivnosti tijekom tjedna

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/09/22.09 (4).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno dijeljeni su i promotivni materijali

Foto: PU koprivničko-križevačka

U utorak, 19. rujna na Zrinskom trgu u Koprivnici, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, policijski službenici policijske postaje Koprivnica proveli su preventivnu aktivnost - registraciju bicikla. Također, prisutnima su dijelili promidžbene materijale i savjete o sigurnom sudjelovanju u prometu.

U srijedu, 20. rujna u sklopu Roadpol projekta „Dani sigurnosti u prometu“ policijska službenica Službe za javni red i sigurnost održala je edukativnu šetnju s članovima Udruge Mali princ iz Đurđevca.
Članovi udruge ponovili su najvažnija pravila za sigurno sudjelovanje u prometu: kako prijeći preko ceste, čemu služi nogostup i zebra, korištenje sigurnosnog pojasa, kako se kretati u noći i uvjetima smanjene vidljivosti, sigurnost u zoni željezničke pruge i opasnostima prilikom korištenja mobitela u prometu.
Tijekom edukativne šetnje prepoznata su opasna ponašanja u prometu (nepropisno parkirana vozila, hodanje po rubu kolnika i nepravilno kretanje pješaka), dok se na prometnom poligonu kod osnovne škole moglo detaljnije pojasniti značenje pojedinih prometnih znakova.
U sklopu projekta „Ruka prijateljstva“ edukacija je nastavljena u Gradskoj knjižnici Đurđevac gdje je pročitana slikovnica na temu sigurnog kretanja u prometu. Nakon edukacije članovima udruge uručene su torbe s edukativnim porukama.

Tijekom tjedna, policijska službenica za preventivu Policijske postaje Koprivnica u suradnji sa djelatnicom HAK-a AK Koprivnica, u sklopu preventivne akcije "Poštujte naše znakove" održala je edukaciju učenicima prvih razreda u Osnovnim školama u Novigradu Podravskom, Goli, Đelekovcu, Drnju i Sokolovcu, te njihovim područnim školama.
Učenici prvih razreda učili su na zabavan način uz pomoć slikovnice Zebre o sigurnom sudjelovanju u prometu u svojstvu pješaka, putnika i vozača bicikla.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila