Kriminalitet: Tijekom vikenda zabilježeno osam kaznenih djela

Slika /ikone/krim policija.jpg

Na području Policijske uprave od 31. svibnja do 3. lipnja zabilježeno je osam kaznenih djela

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave od 31. svibnja do 3. lipnja zabilježeno je osam kaznenih djela. Izdvajamo:
 
Teške krađe provaljivanjem
 
Između 30. i 31. svibnja u Štaglincu nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu, odakle je otuđio novac i cigarete. Materijalna šteta biti će poznata po zaprimanju odštetnog zahtjeva. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim predmetima.
 
Između 26. svibnja i 2. lipnja, nedaleko mjesta Sigetec nepznati počinitelj je provalio u pokretni ribički objekt, odakle je otuđio ribičke štapove i drugi ribički pribor, oštetivši vlasnika za više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim predmetima.
 
Krađa
 
Tijekom 19. travnja ove godine u Cubincu nepoznati počinitelj je iz nezaključane kuće otuđio više desetaka tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim novcem.
 
Oštećenje tuđe stvari
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 27 i 23 – godišnjak s križevačkog područja u petak, 31. svibnja, oko 0.30 sati u Križevcima u Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog na terasi ugostiteljskog objekta potrgali stolove i razbijali staklene površine stolova, oštetivši vlasnicu za više tisuća kuna. Protiv osumnjičenika podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 55 – godišnjak u Gornjoj Brckovčini u vikend objektu nedozvoljeno posjedovao pušku. Puška je oduzeta i protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državno odvjetništvu. 
 
Prijetnja
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 25 – godišnjak (alkohol 2,00 promila) sa šireg đurđevačkog područja u nedjelju, 2. lipnja, oko 2.40 sati, u Molvama u Ulici Ključeci prijetio plinskim pištoljem bez pripadajućeg streljiva 20 – godišnjaku. Pištolj je oduzet i protiv osumnjičenog će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
 

Stranica