Prometna nesreća s poginulom osobom

Slika /ikone/ilust.policija.png

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu uhićen je 28 – godišnji vozač

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 2. lipnja, oko 17.30 sati, u Kloštru Podravskom u Ulici kralja Tomislava 27 – godišnji vozač upravljao je neregistriranim motociklom KTM 640 LC bez položenog vozačkog ispita A kategorije u smjeru Kladara. Tom prilikom došlo je do kontakta tijela vozača i motocikla u središnji bočni dio kombi vozila Mercedes njemačke registarske oznake, kojim je upravljao 28 – godišnji vozač, a koji se kretao iz suprotnog smjera te iz neutvrđenih razloga prešao na suprotnu stranu kolnika.
 
Nakon pada vozača i motocikla na kolnik, došlo je do kontakta u prednji dio osobnog automobila Golf koprivničke registarske oznake, kojim je upravljao 22 – godišnji vozač krećući se iz smjera Kladara, a koji je u namjeri izbjegavanja kontakta prešao preko betonskog rubnjaka kolnika na zelenu površinu, a potom djelom vozila prešao preko tijela 27 – godišnjeg vozača motocikla.   
 
U ovoj prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao vozač motocikla. Vozača kombi vozila i vozača osobnog automobila nisu bili pod utjecajem alkohola te im je vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu.
 
Očevidne radnje obavila je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Koprivnici uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske postaje Đurđevac.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu uhićen je 28 – godišnji vozač.  
 
Zbog vršenja očevida od 17.45 do 21.50 sati za sav promet bila je zatvorena dionica Ulice kralja Tomislava od raskrižja na Trgu Svete Obitelji do raskrižja s Mirogojskom ulicom, promet osobnih automobila odvijao se obilazno Ulicama Mirogojska-P.Preradovića-Trg Svete obitelji i obrnuto, a promet teretnih vozila odvijao se obilazno mjestom Pitomača – Podravske Sesvete.  
 

Stranica