Križevci: Edukacija članova udruge "Maslačak“

Slika PU_KK/Vijesti/2017/07/Kzmaslacak_2.JPG

Foto: PU koprivničko - križevačka

U utorak, 11. srpnja, policijska službenica za prevenciju i sigurnost Policijske postaje Križevci posjetila je udrugu „Maslačak“ u Ulici Ivana Gundulića u Križevcima, gdje je u sklopu građanske akcije „Bezbrižni i sigurni“ održala kraću edukaciju članovima o sigurnom sudjelovanju u prometu, prevenstveno u svojstvu pješaka, vozača bicikla i putnika u vozilima.

Podsjetila je prisutne koje ih opasnosti vrebaju na cesti ukoliko nisu oprezni, koja su pravila sigurnog prelaska kolnika, koliko je za njih kao pješake i vozače bicikla u prometu opasan mobitel i koliko je važno koristiti sigurnosni pojas u vozilu.

Odlaskom do obližnjeg obilježenog pješačkog prijelaza još jednom im je ukazano koji je najsigurniji način prelaska ceste preko pješačkog prijelaza, kao i na mjestima gdje ga nema, te na što trebaju obratiti pozornost kod vozača motornih vozila koji im dolaze ususret kako bi sa sigurnošću znali da su ih vozači vidjeli i da bez opasnosti mogu stupiti na kolnik. Nakon edukacije i druženja, članovima su podijeljene i prigodne brošure o sigurnom sudjelovanju u prometu.



Stranica