Najava akcije nadzora poštivanja prednosti prolaska

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

Obzirom na sve veći broj prometnih nesreća koje nastaju uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, u cilju povećanja sigurnosti na prometnicama Policijska postaja Križevci će u četvrtak, 13. srpnja, provesti akciju nadzora poštivanja prednosti prolaska. 

Foto: Ilustracija

Obzirom na sve veći broj prometnih nesreća koje nastaju uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, u cilju povećanja sigurnosti na prometnicama Policijska postaja Križevci će u četvrtak, 13. srpnja, provesti akciju nadzora poštivanja prednosti prolaska.

Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne znakove kojima se regulira promet na raskrižju, da poštuju prednost prolaska drugih vozila kao i pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima, da održavaju razmak između vozila i izbjegavaju nepotrebna pretjecanja vozila i „slalom vožnju“ kao i iznenadna zaustavljanja te da pravovremeno pomoću pokazivača smjerova daju ostalim vozačima do znanja da namjeravaju izvršiti određenu radnju sa vozilom, a posebnu pozornost da obrate na pješake i djecu u prometu.
 



Stranica