Križevci: Edukacija polaznika na zaručničkom tečaju

Slika PU_KK/Vijesti/2017/09/pol.vozilo.bmp

U četvrtak, 28. rujna, u prostorijama Župne crkve „Svete Ane“ u Križevcima, održano je predavanje policijskih službenika Policijske postaje Križevci polaznicima tečaja zaručnika, koji trebaju stupiti u brak u narednom periodu. Predavanje je održano na temu obiteljskog nasilja.

Foto: Ilustracija 

U četvrtak, 28. rujna, u prostorijama Župne crkve „Svete Ane“ u Križevcima, održano je predavanje policijskih službenika Policijske postaje Križevci polaznicima tečaja zaručnika, koji  trebaju stupiti u brak u narednom periodu. Predavanje je održano na temu  obiteljskog nasilja. 

Polaznici  su upoznati s odredbama Obiteljskog zakona i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, kao i odredbama Kaznenog zakona  koje se prvenstveno odnose na članove obitelji i bliske osobe. Isto tako, istima je prezentirano i postupanje policije prilikom dojave o nasilju u obitelji, utvrđivanje prekršaja ili kaznenog djela, specifičnosti kriminalističkog istraživanja prilikom nasilja u obitelji, kao i prekršajnopravne ili kaznenopravne sankcije za počinitelje. 

Ujedno su prisutni obaviješteni i o institucijama koje djeluju na području naše županije i kojima se mogu obratiti i zatražiti pomoć (CZSS, policija, udruga „Hera“ Križevci, Obiteljski centar kc-kž županije). Na rečenom tečaju bilo je nazočno 15 parova koji u narednom periodu nastoje sklopiti crkveni brak.



Stranica