Održane info točke o sigurnom sudjelovanju biciklista i pješaka u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2017/09/info.tocka.28.9.jpg

U četvrtak, 28. rujna, policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa održale su info-točke na temu kretanja pješaka i biciklista u Legradu, Velikom Otoku i Imbriovcu.  

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 28. rujna, policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa održale su  info-točke na temu kretanja pješaka i biciklista u Legradu, Velikom Otoku i Imbriovcu.

Tom prilikom vozačima bicikala dati su savjeti za obavezno korištenje biciklističkih staza i traka, te korištenje reflektirajuće biciklističke odjeće ili prsluka, a pješacima za korištenje nogostupa, odnosno na dijelovima cesta na kojima nema nogostupa da se kreću uz lijevi rub kolnika te da cestu trebaju prelaziti na obilježenim pješačkim prijelazima, a da noću i za vrijeme smanjene vidljivosti moraju biti dodatno označeni reflektirajućom materijom ili izvorom svjetlosti.

Sudionicima u prometu, biciklistima i pješacima, uručeni su prigodni letci, blokovi „Uvijek poštujte prometne propise“ i reflektirajući materijali za bolju uočljivost u prometu.



Stranica