Križevci: Edukacija roditelja učenika srednje škole

Slika PU_KK/Vijesti/2011/12/PredKcDroge8.12.jpg

Povodom mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se na području RH provodi od 15. studenoga do 15. prosinca , jučer je u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ u Križevcima održano predavanje za roditelje učenika na temu „Ovisnost o alkoholu“. Predavači su bili profesor Milan Čapalija iz Opće bolnice Koprivnica i načelnik Policijske postaje Križevci Abel Car, a predavanju je nazočilo sedamdesetak roditelja.

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Povodom mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se na području RH provodi od 15. studenoga do 15. prosinca , jučer je u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ u Križevcima održano predavanje za roditelje učenika na temu „Ovisnost o alkoholu“. Predavači su bili profesor Milan Čapalija iz Opće bolnice Koprivnica i načelnik Policijske postaje Križevci Abel Car, a predavanju je nazočilo sedamdesetak roditelja.

Profesor Milan Čapalija je govorio o sociopatološkim, kulturološkim i sociološkim aspektima ovisnosti o alkoholu, a posebno mladih koji se u zadnjih nekoliko godina u vrlo ranoj dobi odaju konzumaciji alkoholnih pića te su stoga nerijetko izloženi različitim rizicima neželjenih posljedica.

Načelnik Policijske postaje Križevci Abel Car govorio je o sigurnosnim aspektima konzumacije alkoholnih pića te vezi između konzumacije alkoholnih pića i kaznenih djela, prekršaja narušavanja javnog reda i mira i prometnih nesreća, posebice od strane mlađe populacije. Iznio je statističke pokazatelje u prometnim nesrećama i narušavanju javnog reda i mira koje čine alkoholizirani sudionici te posljedice koje nastaju, posebice u prometnim nesrećama.

Zajednički zaključak ovog predavanja je bio da se u borbu protiv ovisnosti o alkoholizmu moraju uključiti sve institucije društva, no poseban značaj ovoj borbi moraju dati roditelji mladih kako bi se sve neželjene pojave koje nastaju uslijed konzumacije alkoholnih pića svele na minimalnu razinu.
 



Stranica