Rezultati pojačanog nadzora prometa na D - 2

Slika PU_KK/Vijesti/2011/12/D-2.pojač.nadz.300.gif

U četvrtak, 8. prosinca 2011.g. od 9 do 13 sati na području Policijske uprave koprivničko - križevačke, u suradnji sa PU virovitičko-podravskom, proveden je pojačani nadzor cestovnog prometa na državnoj cesti broj 2.

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U četvrtak, 8. prosinca  2011.g. od 9 do 13 sati na području Policijske uprave koprivničko - križevačke, u suradnji sa PU virovitičko-podravskom, proveden je  pojačani nadzor cestovnog prometa na državnoj cesti broj 2. 

U sklopu pojačanog nadzora prometa policijski službenici bili su usmjereni na nadzor brzine kretanja, vožnju pod utjecajem alkohola, nadzor teretnih automobila, te nadzor  mladih vozača. 

Tijekom provođenja pojačanog nadzora kontrolirano je 46 vozila, od čega 36 osobnih automobila, sedam teretnih  automobila,  motocikl,  traktor  i dva bicikla, te su izvršena četiri tehnička pregleda teretnih automobila, a o čemu su  sačinjeni Zapisnici o tehničkom pregledu vozila na cestama. 

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama utvrđeno je 36 prekršaja, od čega 17 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja ( 12 prekršaja od 20 do 30 km/h u naselju, dva prekršaja od 30 do 50 km/h u naselju, jedan prekršaj od 10 do 30 km/h van naselja i dva prekršaja od 30 do 50 km/h van naselja). Nekorištenje sigurnosnog pojasa četiri prekršaja, upravljanje tehnički neispravnim vozilom tri prekršaja, nepoštivanje prednosti prolaska dva prekršaja, nepropisno pretjecanje dva prekršaja, vožnja pod utjecajem alkohola jedan prekršaj i ostali prekršaji. 

Sukladno Zakonu o radnom vremenu obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu utvrđena su tri prekršaja. Tijekom pojačanog nadzora prometa na D- 2 nisu zabilježene prometne nesreće.



Stranica