Križevci: Edukacija u Srednjoj gospodarskoj školi

Slika PU_KK/Vijesti/2016/03/edukacija.kz.jpg

U cilju podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu i edukacije mladih, policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Križevci je u srijedu, 30. ožujka, posjetila Srednju gospodarsku školu u Križevcima.

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U cilju podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu i edukacije mladih,  policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Križevci je u srijedu, 30. ožujka, posjetila Srednju gospodarsku školu u Križevcima. Tom prilikom učenicima maturalnih razreda u prisutnosti njihove profesorice gđe. Held Zore, održano je predavanje na temu događanja prometnih nesreća i njihovih posljedica te sigurnog sudjelovanja i ponašanja mladih sudionika u prometu.

Na edukaciji je bilo prisutno 80 maturanata Srednje gospodarske škole, koji su na temelju statističkih pokazatelja Policijske postaje Križevci upoznati s najčešćim uzrocima događanja prometnih nesreća kao i njihovim posljedicama, dok je sama edukacija posebno usmjerena na najteže oblike prekršaja kod mladih, a to su konzumiranje alkoholnih pića i droga te nepoštivanje ograničenja brzine kretanja vozila.

U sklopu edukacije, a u cilju što boljeg preventivnog djelovanja, maturantima je prikazan i kraći preventivni film Policijske postaje Križevci na temu posljedica koje nastaju prilikom događanja prometnih nesreća uzrokovanih zbog vožnje pod utjecajem alkohola i brze vožnje, kao i posljedica ne korištenja sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige te korištenja mobitela i odvlačenja pozornosti prilikom sudjelovanja u prometu na cesti.

Cilj ovakve edukacije je utjecati na mlade koji kao vozači tek započinju sudjelovati u prometu na cesti te ih osvijestiti i upoznati s opasnostima u prometu, a ujedno ih i potaknuti da šire prometnu kulturu i svojim ponašanjem i poštivanjem prometnih pravila u budućnosti pridonesu smanjenju broja događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima, a samim time i povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu.



Stranica