Križevci: Edukativno predavanje članovima udruge HVIDRA - a

Slika PU_KK/Vijesti/2013/01/hvidra.300.gif

U petak, 25. siječnja, policijski službenici Policijske postaje Križevci, održali su kraću edukaciju članovima udruge HVIDR-a, a u pogledu podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu.

Foto: Pu koprivničko - križevačka  

U petak, 25. siječnja, policijski službenici Policijske postaje Križevci, održali su kraću edukaciju članovima udruge HVIDR-a, a u pogledu podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu. Također, prisutni su upoznati s ciljevima akcije „Manje oružja – manje tragedija“. 

Policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu, upoznao je nazočne o stanju sigurnosti u cestovnom prometu tijekom 2012. godine na području  Policijske postaje Križevci s naglaskom na najčešće uzroke događanja prometnih nesreća kao što su neprilagođena brzina kretanja vozila i alkoholiziranost vozača.

 Prisutni su upoznati s ciljevima za naredni period kao što su smanjivanje broja smrtno stradalih osoba za 5 % te ostalim preventivno – represivnim aktivnostima usmjerenim smanjenju ukupnog broja prometnih nesreća i stradalih osoba. 

Kontakt policajac je nazočne upoznao da u skladu sa Zakonom o oružju, građani mogu dragovoljno predati bez vremenskog ograničenja zabranjeno i dozvoljeno oružje. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 

Dogovorena je suradnja u pogledu predaje oružja, a članovi Udruge će svojim ponašanjem u prometu, doprinijeti sigurnosti na našim cestama.



Stranica