Đurđevac: Edukativno predavanje u sklopu projekta "Nisi sam"

Slika PU_KK/Vijesti/2013/01/grgur.karlovč.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko - križevačka  

U petak, 25. siječnja, u OŠ “Grgura Karlovčana” u Đurđevcu održano je edukativno predavanje učenicima 5. a razreda, za njih 22. Edukativno predavanje održano je u sklopu projekta “Nisi sam”, a održali su ga policijski službenici Policijske postaje Đurđevac.   

Predavanje je održano u dva dijela. Prvi dio predavanja odnosio se na nasilje među djecom i mladima, odnosno vršnjačko nasilje.  

Sa učenicima se razgovaralo o različitim modalitetima nasilja, posljedicama, što učiniti ako se nasilje događa, te kome se obratiti (učenicima je prikazan kraći video uradak na temu vršnjačkog nasilja, te neki primjeri iz prakse).  

Također, učenici su upoznati sa ekonomskim nasiljem, iznuđivanjem novca ili drugih vrijednih stvari uz prijetnju od strane jačeg djeteta prema slabijem i sl. 

U drugom dijelu sa učenicima se razgovaralo o Internetu, opasnostima i prednostima koje postoje kroz korištenje društvenih mreža, o osobnim podacima i mogućnostima zlouporabe istih.  

Tijekom predavanja razgovaralo se sa djecom o društvenoj mreži “Facebooku”, kako se zaštiti kroz sigurnosne postavke i lozinke, da ne prihvaćaju zahtjeve za prijateljstvom od nepoznatih osoba. 

Učenicima je prikazan video uradak koji upućuje na ovisnost o igranju video igara putem modernih elektroničkih tehnologija, skrenuta im je pozornost na to koliko vremena provode na Internetu, odnosno da svoje slobodno vrijeme provedu u igri, na svježem zraku i na snijegu, sa prijateljima, a ne samo za računalom.



Stranica