Tjedno stanje sigurnosti u razdoblju od 21. do 27. siječnja 2013.g.

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

STANJE KRIMINALITETA U proteklom tjednu zabilježeno je 17 kaznenih djela, od čega 11 kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, tri kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije i pet kaznenih djela iz područja zlouporaba opojnih droga. Kazneno je prijavljeno 12 osoba.

Foto: Ilustracija 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 17 kaznenih djela, od čega 11 kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, tri kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije i pet kaznenih djela iz područja zlouporaba opojnih droga. Kazneno je prijavljeno 12 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je devet prekršaja, od čega dva prekršaja tučnjave, tri prekršaja drskog ponašanja, dva prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, prekršaj svađe i vike i prekršaj držanja životinja bez nadzora. Prekršajno je prijavljeno 10 osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 10 prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobilo je pet osoba. Teško je ozlijeđen vozač osobnog automobila, a lakše je ozlijeđen pješak, biciklistkinja, vozač osobnog automobila i putnik u osobnom automobilu.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar stropa na obiteljskoj kući i požar stropa na vatrogasnom domu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 76 000 kuna.

Također, zabilježen je požar na osobnom automobilu, a materijalna šteta cijeni se na oko 20 000 kuna.   

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je osam prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je devet osoba.

Zatečena su dva maloljetnika mlađa od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje. 

 

            Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.



Stranica