Križevci: Edukativno predavanje u OŠ "Vladimir Nazor"

Slika PU_KK/Vijesti/2012/10/kž.16.10.nisi.sam.2.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Danas, 16. listopada, policijske službenice Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko – križevačke u OŠ „Vladimira Nazora“ u Križevcima, održale su radionicu, edukativnog karaktera, u sklopu projektnih aktivnosti „Nisi sam“. 

U nazočnosti 23 učenika 5. razreda, profesora informatike, razrednice i pedagoga škole komuniciralo se o sprječavanju vršnjačkog nasilja, nasilju među djecom i mladima, te cyberbullingu. 

Kroz konkretne primjere iz prakse, multimedijalne sadržaje, radni dio-prorađivanje konkretnih zadataka, načina rješavanja možebitno opasnih situacija. 

Načini zlostave, osobni podaci, opasnosti na društvenim mrežama, zaštita od istih, senzibiliziranje za problematiku, te sama mišljenja učenika učinili su radionicu produktivnom te je dogovorena daljnja suradnju i iduće školske godine. 

Djeca poznaju zakonska ograničenja, poznata su im donekle pravila ponašanja, ali ih je potrebito senzibilizirati, potaknuti da nepoćudna ponašanja prijavljuju, te da, isto tako reagiraju ukoliko saznaju da je netko od kolega, oni sami, zlostavljan na bilo koji način. Rješavati probleme mirnim putem, tolerancija, razgovor s roditeljima, nastavnicima, put je da se problemu posveti i riješi, a nasilje krajnje neprihvatljiv modalitet . 



Stranica