Križevci: Edukativno predavanje učenicima i roditeljima

Slika PU_KK/Vijesti/2012/12/Ivan.seljanec.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U ponedjeljak, 17. prosinca, u poslijepodnevnim satima, u Križevcima u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“, povodom obilježavanja „Mjeseca borbe protiv ovisnosti“, organizirano je predavanje  na kojemu su bili nazočni učenici prvog razreda i vijeće roditelja rečene škole. 

Predavanje je bilo organizirano na temu „Mladi i ovisnost“ a predavači su bili dr. Milan Čapalija iz Opće bolnice Koprivnica, policijski službenik za prometnu preventivu Policijske postaje Križevci i Inspektor za zaštitu od eksplozija i požara. 

Dr. Čapalija je govorio o alkoholu kao najčešćoj ovisnosti koja se ponekad zlorabi kao društveno prihvatljiva te o štetnosti ranog pijenja među mladima s porukom da se pokuša utjecati na mlade da u što kasnijoj dobi počnu eksperimentirati s alkoholom. 

Policijski službenik za prometnu preventivu, govorio je o alkoholu i drogama s aspekta prometa odnosno događanja prometnih nesreća s težištem na iskustvenim spoznajama i statističkim pokazateljima koji se odnose na mlade vozače, sudionike prometnih nesreća  pod utjecajem alkohola ili opojnih droga. 

Također, spomenute su odredbe članka 95. Obiteljskog zakona koji se odnose na zaticanje maloljetnih osoba na javnim mjestima u vremenu od 23 do 5 sati, pijančevanju, obavezi nošenja osobne iskaznice i drugim asocijalnim ponašanjima koji se mogu dovesti u vezu sa  rečenom populacijom maloljetnika. 

Inspektor  za zaštitu od eksplozija i požara, nazočne je upoznao s osnovnim ciljevima akcije „Mir i dobro“ koja se provodi na cijelom području RH -a, a to je  sprječavanjezlouporabeoružja, eksplozivnihtvarii ostalihubojitihsredstava. 

Za napomenuti je da se ulažu golemi napori u cilju suzbijanja zlouporabe, posebno pirotehnike od strane mladih, a temeljem toga su već i održane edukacije mladih u Učeničkom domu u Križevcima, odaslane su poruke putem lokalne radio postaje i dr. 

Ovakve edukacije promiču prometnu i opću sigurnost na području grada Križevaca pa i šire  čime se  policija promovira kao javni servis građana u poslovima javne sigurnosti.



Stranica