Križevci: Info točke u blizini ugostiteljskih objekata

Slika PU_KK/Vijesti/2011/11/Infotočka.KŽ.gif

Tijekom deset mjeseci 2011. godine, na području koje pokriva Policijska postaja Križevci, zabilježeno je 188 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe izgubile život, 22 osobe su zadobile teške i 71 osoba lake tjelesne ozljede.

 Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Tijekom deset mjeseci  2011. godine, na području koje pokriva Policijska postaja Križevci, zabilježeno je 188 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe izgubile život, 22 osobe su zadobile teške i 71 osoba lake tjelesne ozljede. Analizirajući rečene prometne nesreće, utvrđen je podatak da je u 63 prometne nesreće ili u 33,5 % od ukupnog broja prometnih nesreća, kod sudionika utvrđena alkoholiziranost. Naime, od ukupno 293 vozača, kod 70 vozača ili 23,8 %, utvrđen je postotak alkohola u organizmu a u odnosu na  ukupni broj sudionika prometnih nesreća  (416 sudionika) taj broj iznosi 16,8 %.

Obzirom na rečeno, nameće se potreba za dodatnim poduzimanjem kako represivnih tako i preventivnih aktivnosti u cilju suzbijanja nepoželjnog ponašanja.  

Jedna od preventivnih mjera, provedena je tijekom noći 5./6. studenoga, u noćnim satima u blizini ugostiteljskih objekata "Latino“ i „Down Town“ u Križevcima, okupljalištima mladih,  gdje su postavljene  info točke na kojima  su policijski službenici  odgovarali na pitanja iz domene prometa a veći broj posjetitelja koji su pristigli svojim vozilima, podvrgnuli su se i ispitivanju alkoholiziranosti pomoću alkometra marke "Dreger". 

Spomenute aktivnosti usmjerene su na mlade vozače obzirom da je subota omiljeno vrijeme njihovog izlaska te na odvraćanje istih od konzumiranja alkohola i potom upravljanja motornim vozilima.

Za napomenuti je da su ovakve aktivnosti naišle na odobravanje mladih vozača  a važno je istaći da tijekom provođenja preventivno - represivnih mjera na području Policijske postaje Križevci, nije bilo zabilježenih prometnih nesreća.



Stranica