Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Tijekom vikenda, od 4. do 7. studenog 2011. g. na području Policijske uprave koprivničko - križevačkeprilikom nadzora cestovnog prometa utvrđeno je 68 prekršaja.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 4. do 7. studenog 2011. g. na području Policijske uprave koprivničko - križevačke prilikom nadzora cestovnog prometa utvrđeno je 68 prekršaja. 

Utvrđeno je 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilom, četiri prekršaja nekorištenja svjetla na vozilu, tri prekršaja upravljanja vozilom pod zabranom, dva prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom,  dva prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. 

Tijekom provedbe aktivnosti u nadzoru prometa u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteno je bilo osam vozača, dok je šest vozača uhićeno, te su protiv istih provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su  kažnjeni novčanim kaznama,  te zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima B  kategorije. 

Iz prometa su isključena 23 vozača, od čega 15 vozača poradi vožnje pod utjecajem alkohola, te četiri vozila. Utvrđena su tri prekršaja iz Zakona o obveznom osiguranju  u prometu, dva prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, te jedno kazneno djelo Izigravanja iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude iz čl. 308. Kaznenog zakona.  

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak 4. studenog u 16.30 sati u  mjestu Molve Ledine, kada je hrvatski državljanin (1964) upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,62 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu do otrježnjenja, nakon čega je uhićen i doveden nadležnom prekršajnom sudu, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 1 700 kuna, te mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od osam mjeseci. 

Tijekom vikenda zabilježene su dvije prometne nesreće od čega jedna nesreća s povrijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. 



Stranica