Križevci: Na Okruglom stolu predstavljen projekt "Dan kao san"

Slika PU_KK/Vijesti/2013/10/okrugli-stol.300.png

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 10. listopada, u Križevcima od 13 do 15 održan je Okrugli stol u organizaciji Centra za socijalnu skrb Križevci. Na Okruglom stolu nazočni su bili načelnik Policijske postaje Križevci sa suradnicima i policijska službenica za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave. 

Sam Okrugli stol organiziran je povodom obilježavanja Dana starijih osoba, radnog naziva „Skrb o starijim osobama – danas i sutra“. Tom prilikom prezentiran je rad Centra za socijalnu skrb Križevci, udomitelja, Crvenog križa, Udruge „Hera“, nekih od sudionika koje pružaju skrb za osobe treće životne dobi, odnosno bave se zaštitom starijih. 

Policijska službenica Ureda načelnika, predstavila je projekt Policijske uprave koprivničko - križevačke „DAN KAO SAN“.

Svim sudionicima Okruglog stola podijeljeni su radni materijali, brošure. Predstavljen je način rada policijskih službenika sa starijim i nemoćnim osobama, osobama s invaliditetom, odnosno ranjivim društvenim skupinama.

Sam projekt provodit će se u vremenskom razdoblju od dvije godine, kroz predavanja, radionice, sportske susrete i dr. Također, o socijalnim uslugama i pravima iz sustava socijalne skrbi za starije osobe, govorila je djelatnica Centra za socijalnu skrb Križevci Štefanija Sokač.

Kratki prikaz rezultata istraživanja udomiteljstva za starije i nemoćne osobe u koprivničko - križevačkoj Županiji, izložila je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci, Kristina Frtalić.

Prikaz programa „pomoć u kući starijim osobama“, bila je tematika ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Đurđice Kopsejak. O problematici zlostavljanja starijih i nemoćnih osoba, govorila je Marina Švagelj Jažić, iz Udruge žena „Hera“ Križevci.



Stranica