Križevci: Održan ispit za osposobljavanje djece za vožnju biciklom

Slika PU_KK/Vijesti/2017/10/polaganje.kz.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U srijedu, 27. rujna i petak, 29. rujna, u Osnovnoj školi “Vladimir Nazor” i Osnovnoj školi “Ljudevita Modeca“ u Križevcima održan je ispit za osposobljavanje djece petih razreda za vožnju biciklom, na kojem su prisustvovali predstavnici HAK Zagreb i AMK Križevci, učitelji informatike navedenoih škola te policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Križevci. 

Obzirom da su učenici navedenih škola ranije prošli program osposobljavanja za vožnju biciklom, isti su pristupili teorijskoj provjeri znanja kako bi mogli dobiti dozvolu za samostalno upravljanje biciklima u prometu na cesti nakon čega su oni uspješniji praktični dio polaganja odradili na poligonu koji su postavili stručni djelatnici „AMK“ Križevci, kojom je prilikom Potvrdu o osposobljenosti za upravljanje biciklom od prijavljenih ukupno 134 djece obiju škola dobilo ukupno 69 djece koja su pokazala da vrlo dobro poznaju prometna pravila i prometne propise. 

Obzirom na sve veći broj prometnih nesreća i stradavanja djece u prometu, Policijska postaja Križevci podržava ovakve programe u kojima najmlađi stječu znanja i iskustva o pravilnom i sigurnom ponašanju prometu, te apelira na roditelje da u petom razredu potaknu djecu da u sklopu škola koje pohađaju pristupe na predavanja o osposobljavanju za samostalnu vožnju biciklom na cesti jer će na taj način uvelike doprinijeli povećanju sigurnosti svoje djece kao i svih sudionika u prometu. 



Stranica