Križevci: Održana info točka o sigurnom sudjelovanju u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2016/06/kz.20.6.jpg

U mjesecu svibnju ove godine na postajnom području Policijske postaje Križevci zabilježeno je 17 prometnih nesreća, od čega devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.  

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U mjesecu svibnju ove godine na postajnom području Policijske postaje Križevci zabilježeno je 17 prometnih nesreća, od čega devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Ukupno je ozlijeđeno 11 sudionika, od čega četiri teže i sedam lakše, dok su u četiri prometne nesreće vozači bili pod utjecajem alkohola, što je 24 posto od ukupnog broja prometnih nesreća. 

U cilju povećanja sigurnosti na prometnicama, a posebno na državnim cestama, u spomenutom vremenskom razdoblju u nadzoru cestovnog prometa ostvareno je ukupno 236 represivnih aktivnosti, od čega njih 40 prekršaja  vozača pod utjecajem alkohola i 70 prekršaja prekoračenja brzine. 

U cilju smanjenja ukupnog broja prometnih prekršaja i alkoholiziranih vozača na našim prometnicama, kao i prometnih nesreća koje isti izazivaju, posebno na onim dijelovima koji su se pokazali i koji se statistički pokazuju kao najopasniji, policijski službenici Policijske postaje Križevci poduzimaju niz preventivno-represivnih aktivnosti na prometnicama. Slijedom toga, ovog vikenda tijekom 18./19. lipnja, u Križevcima na Trgu bana Lackovića, održali su info točku na temu alkoholiziranosti vozača i mladih vozača te prometnim nesrećama i posljedicama koje isti izazivaju.  

Na info točki policijski službenici su dijelili promidžbene letke na temu alkohola i mladih vozača te brzine, a zainteresirani su mogli postavljati i pitanja te se podvrgnuti preventivnom ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu. 

Ovakvim preventivnim aktivnostima pokušava se utjecati na svijest mladihsudionika u prometu, a posebno vozača da je konzumacija alkoholnih pića, a potom i sudjelovanje u prometu vrlo opasno, te isto uvelike povećava mogućnost izazivanja prometnih nesreća kao i stradavanja osoba u istima. 

Pozivamo sve vozače, a posebno one koji su kao vozači tek započeli sudjelovati u prometu na našim cestama da se pridržavaju prometnih propisa i poštuju prometna pravila, posebno ona koja se odnose na brzinu kretanja vozila te na taj način pridonesu povoljnijem stanju sigurnosti na našim prometnicama. 



Stranica