Križevci: Održana sjednica Vijeća za prevenciju

Slika PU_KK/Vijesti/2016/04/auto_policija06.jpg

U ponedjeljak, 18. travnja, s početkom u 10.30 sati, u maloj vijećnici Grada Križevaca, održana je sjednica Vijeća za prevenciju Grada Križevaca, 

Foto: Ilustracija 

U ponedjeljak, 18. travnja, s početkom u 10.30 sati, u maloj vijećnici Grada Križevaca, održana je sjednica Vijeća za prevenciju Grada Križevaca, na kojoj su bili prisutni načelnik Policijske postaje Križevci Dražen Pečarić sa suradnicima, gradonačelnik Branko Hrg, zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Križevcima Kristina Frtalić, predsjednica Gradskog savjeta mladih Magdalena Vrabec, pročelnik Upravnog odbora za društvene djelatnosti Grada Križevaca Mladen Tenodi, dr. med. Franjo Husinec, ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima Dražen Bokan i direktor radija Križevci Maurizio Novosel. Tema dnevnog reda bilo je stanje sigurnosti u cestovnom prometu s naglaskom na najčešće uzroke događanja prometnih nesreća kao što su brzina kretanja vozila i alkoholiziranost vozača, preventivne aktivnosti u cestovnom prometu te prevencija i prometni odgoj djece predškolske dobi, a također se govorilo i o potpori i pomoći starijim osobama koje su sve češće na meti prijevara i krađa. 

Prisutni su upoznati sa rezultatima preventivnih i represivnih aktivnosti koje Policijska postaja Križevci ciljano usmjerava na sve sudionike u prometu, osobito na one koji krše prometne propise i prometna pravila, kao i s ciljevima u ovoj godini, a to su provedba ciljanih preventivno-represivnih mjera i aktivnosti čiji je prioritet smanjenje broja prometnih nesreća te smanjenje broja smrtno stradalih osoba. 

Zaključeno je da je prevencija i prometni odgoj djece predškolske dobi jedan od najvažnijih ciljeva prema kojemu sve gore navedene organizacije trebaju temeljiti i usmjeriti svoj daljnji rad, upravo iz razloga sprečavanja događanja prometnih nesreća i daljnjih stradavanja u prometu u budućnosti, a ujedno je pohvaljena i zajednička suradnja svih gore navedenih institucija koje svakodnevno djeluju svaka na svom području, kako bi se sigurnost naše djece kao i svih sudionika u prometu svela na najveću moguću razinu.



Stranica