Križevci: Parkiranje vozila osoba s invaliditetom

Slika PU_KK/Vijesti/2013/07/KzParkOsI_2.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Danas, 26. srpnja, policijski službenici Policijske postaje Križevci, u suradnji s Udrugom invalida Križevci i Gradom Križevci, proveli su preventivnu akciju usmjerenu na nadzor nepropisno parkiranih vozila na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Naime, na tragu zaključka Vijeća za prevenciju Grada Križevci od 25. srpnja, koja se odnosi na potporu ranjivim društvenim skupinama, donesena je odluka o provođenju ovih mjera, a u cilju senzibiliziranja javnosti u odnosu na osobe s invaliditetom, te na njihove potrebe u pogledu što lakšeg funkcioniranja na javnim mjestima.

S provođenjem akcije  započelo se na način da je u Križevcima na Trgu S.S. Kranjčevića održana kraća tribina na kojoj su sudjelovali dogradonačelnik Grada Križevaca Ivan Vuk, pročelnik Upravnog odjela  za društvene djelatnosti Grada Križevaca Mladen Tenodi,  dopredsjednica Udruge invalida Križevci Melita Filipec. Tribinu je popratila lokalna Radio postaja Križevci, pri čemu je putem medija ukazano na problem nepropisnog parkiranja na mjestima namijenjenim za vozila osoba s invaliditetom, te je upozoreno na potrebu propisanog označavanja vozila parkiranog na mjestu za osobe s invaliditetom, odnosno na važeći "znak pristupačnosti".

Potom su članovi Udruge invalida i policijski službenici izvršili obilazak parkirališta, te na  nepropisno parkirana vozila stavljali letke s upozorenjima štampanim za tu svrhu.Tijekom poduzimanja mjera dva vozila su zatečena parkirana suprotno postavljenom prometnom znaku, te im je ostavljen promidžbeni letak kojim se upozoravaju na takovo ponašanje.

Obzirom na zatečeno stanje s Udrugom invalida je dogovoreno da se od njihove strane i nadalje na nepropisno parkirana vozila stavlja promidžbeni materijal, dok će policija poduzimati zakonom predviđene sankcije. 



Stranica