Križevci: Policajci na božićnoj radionici u vrtiću

Slika PU_KK/Vijesti/2011/12/VrticKz14.12._300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 14. prosinca, policijski službenici Policijske postaje Križevci posjetili su Gradski vrtić Križevci, gdje je organizirana radionica božićnog nakita.

Na početku druženja policijski službenici su na primjeren način educirali djecu o njihovom sigurnom sudjelovanju u prometu, sa naglaskom na  opasnosti koje ih čekaju na prometnicama. Djeci je skrenuta pozornost na značaj korištenja zaštitne kacige pri vožnji dječjim biciklima te  korištenju sigurnosne sjedalice pri vožnji automobilom.

Nakon što su djeca, sukladno njihovom uzrastu,  pokazala zavidna znanja iz domene prometa,  prionuli su izradi božičnog nakita koji su uz dobre želje poklonili policijskim službenicima. Nakit će biti iskorišten pri ukrašavanju božićnih i novogodišnjih jelki u službenim prostorijama Policijske postaje.

Ovakva druženja podižu razinu sigurnosti u cestovnom prometu i potiču djecu da se, sada kao pješaci a kasnije kao vozači, ponašaju odgovorno u prometu te da svojim ponašanjem doprinesu smanjenju neželjenih posljedica.
 



Stranica