Križevci: Policijski službenici educirali sudionike biciklijade

Slika PU_KK/Vijesti/2014/07/biciklijada.3.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U nedjelju, 13. srpnja,  Križevačka udruga biciklista, Grad Križevci i udruga K.V.A.R.K., a povodom „Skaville festivala“, organizirali su biciklijadu, na kojoj je bilo nazočno oko 150 vozača bicikala svih uzrasta. 

Nakon okupljanja, koje je bilo na prostorima bivše vojarne u Križevcima, prisutne je policijski službenik za prometnu preventivu Policijske postaje Križevci upoznao sa pravilima prometa koji se odnose na sudjelovanje rečenih vrsta vozila u prometu. Posebice je skrenuo pozornost osobama mlađim od 16 godine na obavezu korištenja zaštitne kacige.

Potom su biciklisti krenuli relacijom Križevci – Sv.Helena – Bočkovec – Gornje Vine,  a nakon toga su organizirano krenuli ponovo u Križevce. 

Za napomenuti je da su rečenu kolonu biciklista pratili policijski službenici Policijske postaje Križevci, kao i kontakt-policajac s biciklom Policijske postaje Koprivnica. 

Ostvarena suradnja s rečenim udrugama, a posebice s gradom Križevci, promiče prometnu kulturu na području Križevaca ali i šire, dok policija ima ulogu kao javni servis građana u poslovima javne sigurnosti.



Stranica