Križevci: Predavanje na zaručničkom tečaju

Slika PU_KK/Vijesti/2015/06/pol.vozilo.bmp

U petak, 25. rujna, u prostorijama Župne crkve „Svete Ane“ u Križevcima policijska službenica za maloljetničku delikvenciju održala je predavanje polaznicima tečaja zaručnika, koji trebaju stupiti u brak u narednom periodu. Predavanje je održano na temu obiteljskog nasilja.

Foto: Ilustracija

U petak, 25. rujna, u prostorijama Župne crkve „Svete Ane“ u Križevcima policijska službenica za maloljetničku delikvenciju održala je predavanje polaznicima tečaja zaručnika, koji  trebaju stupiti u brak u narednom periodu. Predavanje je održano na temu  obiteljskog nasilja. 

Tom prilikom polaznicima zaručničkog tečaja upoznati su s pojmom nasilja, vrsti nasilja, kako prepoznati nasilnika, na koji način pomoći žrtvi nasilja, te su im prezentirane značajnije odredbe Obiteljskog zakona i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, kao i postupak policije prilikom zaprimanja dojave o nasilničkom ponašanju u obitelji. 

Ujedno su prisutni obaviješteni o institucijama koje djeluju na području naše županije i kojima se mogu obratiti i zatražiti pomoć (CZSS, policija, udruga „Hera“ Križevci, Obiteljski centar kc-kž županije). Na rečenom tečaju bilo je nazočno 14 parova i župnik crkve „Svete Ane“ Soviček Stjepan.



Stranica