Križevci: Radni sastanak na temu „Poštujte naše znakove“

Slika PU_KK/Vijesti/2012/08/kž.sastanak.poštujte-znakov.gif

Danas, 29. kolovoza, u Križevcima u prostoru AMK Križevci, održan je zajednički radni sastanak u organizaciji Policijske postaje Križevci i rečenog kluba na kojemu su bili nazočni predstavnici dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola

Foto: Pu koprivničko - križevačka  

Danas, 29. kolovoza, u Križevcima u prostoru  AMK Križevci, održan je zajednički radni sastanak u organizaciji Policijske postaje Križevci i rečenog kluba na kojemu su bili nazočni predstavnici dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju iz Križevaca na temu provođenja preventivnih aktivnosti u cilju podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu a povodom početka školske godine 2012/2013. 

Nakon uvodne riječi tajnika AMK Križevci, policijski službenik za prometnu preventivu  Policijske postaje Križevci, upoznao je nazočne sa stanjem sigurnosti u cestovnom prometu za prethodno razdoblje s naglaskom na stradavanju djece u prometu.           

Tijekom sastanka dogovorena su prometno – edukativna predavanja za djecu prvih razreda osnovnih škola a upoznati su i sa podjelom promidžbenog materijala nabavljenog sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti Cestovnog prometa. 

Ravnateljima škola opetovano je  skrenuta pozornost s mogućnošću korištenja web-aplikacije za učenje i provjeru znanja iz prometne kulture – „Prometna učilica“, koja je dostupna putem interneta na adresi  http://prometnaucilica.skole.hr.

Dogovorena je i nazočnost policijskih službenika za prometnu preventivu na roditeljskim sastancima, gdje će se izlagati na temu sigurnog sudjelovanja djece u prometu i ulozi roditelja u prometnom odgoju djece s posebnim naglaskom na adekvatnom smještaju djece u vozilima, odnosno zakonskim obvezama, kao i korisnosti sigurnosnog pojasa, sigurnosne sjedalice i postolja za sjedenje.



Stranica