Križevci: Smotra zimske službe

Slika PU_KK/Vijesti/2016/11/Zimska SluzbaKz.jpg

U stalnom mjestu pripravnosti u dvorištu „PZC Cestogradnja“ u Križevcima jučer je izvršen pregled stanja pripremljenosti i organiziranosti, broja ljudstva, mehanizacije i posipala za obavljanje radova održavanja cesta i objekata u zimskim uvjetima 2016./2017. na križevačkom području.

 Foto. Pu koprivničko0 - križevačka

U stalnom mjestu pripravnosti u dvorištu „PZC Cestogradnja“ u Križevcima jučer je izvršen pregled stanja pripremljenosti i organiziranosti, broja ljudstva, mehanizacije i posipala za obavljanje radova održavanja cesta i objekata u zimskim uvjetima 2016./2017. na križevačkom području.

Pregled je obavljen u cilju provjere obaveza iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Pravilnika o održavanju cesta, u nazočnosti nadležnih djelatnika Inspekcija cesta, PZC Varaždin, PZC Cestogradnja Koprivnica, HC ispostava Bjelovar i ŽUC Koprivničko-križevačke županije. Utvrđeno je da su sva vozila ispravna i spremna za obavljanje radova zimskog održavanja cesta. Također, pregledom je utvrđen i dovoljan broj posipala za obavljanje radova održavanja cesta u zimskim uvjetima.

Podsjećamo, zimski uvjeti na cestama su kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na njemu poledica.



Stranica