Lakše ozlijeđen vozač

Slika PU_KK/Vijesti/2016/03/kapa,palica.bmp

Jučer, 21. veljače, oko 16.35 sati u Koprivničkom Ivancu u Koprivničkoj ulici, zbog nepropisnog kretanja osobni automobil je sletio van kolnika. 

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Jučer, 21. veljače, oko 16.35 sati u Koprivničkom Ivancu u Koprivničkoj ulici, zbog nepropisnog kretanja osobni automobil je sletio van kolnika.

Vozač je lakše ozlijeđen, a bio je pod utjecajem alkohola od 2,33 promila.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Sve vozače podsjećamo da alkohol negativno utječe na vozačke sposobnosti i da upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba. Stoga vozačima koji su konzumirali alkoholna pića savjetujemo da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi-službe odnosno da upravljanje vozilom prepuste drugom vozaču koji nije konzumirao alkoholna pića ili dogovornom vozaču. Ukoliko su prije konzumacije alkoholnih pića uredno parkirali svoje vozilo na obilježenom parkirališnom mjestu, savjetujemo vozačima da ga tamo i ostave te se nogostupom upute kući.

Apeliramo na sve vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja izražene prometnim znakovima i pravilima, ali i podsjećamo vozače da brzinu kretanja svog vozila smanje  ovisno o stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti (magla, kiša, mokar i klizav kolnik, zavoje, nadvožnjak, raskrižje, obilježeni pješački prijelaz i dr. ).

Za poseban oprez i poštivanje svih prometnih propisa zasebno molimo mlade vozače. Podsjećamo na ograničenja u vezi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola odnosno da je za njih dozvoljena koncentracija alkohola od 0,00 promila.

Sve vozače pozivamo da se prije nego što započnu vršenje radnji vozilom u prometu (pretjecanje, skretanje, uključivanje u promet, obilaženje, vožnja unatrag i dr.) uvjere da isto mogu sa sigurnošću izvesti i da tom prilikom nitko neće stradati.

Pješake podsjećamo na obvezu korištenja nogostupa, obilježenih pješačkih prijelaza, te korištenja reflektirajuće materije ili izvora svjetlosti noću i u vrijeme smanjene vidljivosti.  Bicikliste savjetujemo da se kreću postojećim biciklističkim stazama, te da za vrijeme smanjene vidljivosti upale svjetla na biciklima i koriste reflektirajuće prsluke ili biciklističku odjeću.

Vozače i putnike u motornim vozilima podsjećamo na obavezno korištenje postojećih sigurnosnih pojaseva, te na prijevoz djece u odgovarajućim auto-sjedalicama.



Stranica