Na konferenciji za novinare predočeni pokazatelji stanja sigurnosti u 2018.g.

Slika /PU_KK/Vijesti/2019/01/presica.2.JPG

Na redovnoj konferenciji za novinare u četvrtak, 31. siječnja, rukovodstvo Policijske uprave predočilo pokazatelje stanja sigurnosti na području naše županije tijekom 2018. godine.


Foto: Pu koprivničko-križevačka

Na redovnoj konferenciji za novinare u četvrtak, 31. siječnja, rukovodstvo Policijske uprave predočilo pokazatelje stanja sigurnosti na području naše županije tijekom 2018. godine.

Osnovne odrednice stanja kriminaliteta predočio je voditelj Službe kriminalističke policije Romano Vaupotić. U prošloj godini bilježi se povećanje broja kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti za 10,9 posto, no otkrivačka djelatnost tijekom prethodne godine iznosila je visokih 81,0 posto.  

Voditelj Službe policije Damir Jančijev iznio je pokazatelje stanja  sigurnosti cestovnog prometa i javnog reda i mira. Uz visoku razinu preventivnih, edukativnih i preventivno-represivnih aktivnosti, tijekom 2018. godine u djelu stanja sigurnosti cestovnog prometa na području Policijske uprave bilježi se smanjenje broja poginulih osoba u prometnim nesrećama za 46,2 posto ( 7 u 2018. – 13 u 2017), no bilježi se blago povećanje ukupnog broja prometnih nesreća za 3,5 posto.

Stanje javnog reda i mira karakterizira kontinuirani pad broja prekršaja, koji je nastavljen i tijekom 2018. godine.

Pokazatelje stanja nadzora državne granice upućuju na smanjenje ukupnog broja prijelaza državne granice za 11,8 posto.     

Stranica