Na međunarodnoj konferenciji predstavljena akcija „Siguran prijevoz djece u vozilima“

Slika PU_KK/Vijesti/2017/10/BanjaLuka_3.jpg

Foto: PU koprivničko - križevačka

U četvrtak i petak, 26. i 27. listopada, u organizaciji Ministarstva saobraćaja i veza i Agencije za bezbjednost saobraćaja, u Banja Luci održana je "VI. međunarodna konferencija o bezbjednosti saobraćaja u lokalnoj zajednici".

Na konferenciji je prisustvovalo više od 280 sudionika, a predstavljeno je 55 stručnih radova iz oblasti sigurnosti u cestovnom prometu koji su predočeni u Zborniku radova.

Po prvi puta na konferenciji su sudjelovali predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova - Miron Huljak iz Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije i Ivanka Vusić iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Policijska službenica prisutne sudionike međunarodne konferencije upoznala je s provođenjem preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“ koja se na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodi od listopada 2014. godine u suradnji s tvrtkom BeSafe, udrugom RODA - Roditelji u akciji i Savjetom za sigurnost cestovnog prometa Koprivničko-križevačke županije. U izlaganju su iznijeti najvažniji ciljevi preventivne akcije, metode i način provođenja, ostvareni rezultati rada, kao i noviteti u njenom provođenju u narednom razdoblju.

Osim predstavnika ovog Ministarstva konferenciji je prisustvovala i članica Udruge RODA -  Roditelji u akciji, Fanita Kukuljica koja je predstavila rad pod nazivom: „Suradnja policije i nevladinog sektora u sigurnosti djece kao putnika u Hrvatskoj“. Prisutne je upoznala s početkom suradnje između Ministarstva unutarnjih poslova i rečene udruge, načinu provedbe zajedničkih aktivnosti usmjerenih na zaštiti djece, te ostvarene rezultate.



Stranica