Na Zrinskom trgu u Koprivnici predstavljen rad prometne policije

Slika PU_KK/Vijesti/2017/04/dan.županije.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U sklopu obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije, u subotu, 8. travnja,  na Zrinskom trgu u Koprivnici održana je manifestacija „Tradicija naših starih“. Uz velik broj kulturnih i popratnih sadržaja, predstavljanje udruga s područja Koprivničko-križevačke županije, građanima je predstavljen rad prometne policije Policijske uprave koprivničko - križevačke. 

Tom prigodom predstavljena je oprema prometne policije, a građani su od strane policijskih službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa upoznati s pravilnim i sigurnim kretanjem u prometu pješaka, biciklista i vozača motornih vozila, te sigurnim načinom prijevoza djece u vozilima u sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“. 

Posjetitelje je najviše zanimao postupak alkotestiranja, te se velik broj podvrgnuo ispitivanju alkoholiziranosti pomoću uređaja marke„Drager“. 

Posebno zanimanje izazvao je materijal namijenjen većoj vidljivosti i sigurnijem kretanju pješaka i biciklista u prometu – bljeskalice za bicikle, reflektirajuće trake i prsluci, koji im je tom prigodom i uručen, a koji je nabavljen u suradnji sa Savjetom za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i Ministarstva unutarnjih poslova.



Stranica