Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa

Slika PU_KK/Vijesti/Pojas.jpg

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama i povećao broj sudionika koji koriste sigurnosni pojas, u razdoblju od 11. do 17. rujna Policijska uprava koprivničko - križevačka provoditi će pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica.

Foto: Iilustracija

U prometnim nesrećama tijekom 2017. godine sigurnosni pojas koristilo je 80 posto osoba koje su ga morale koristiti.

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama i povećao broj sudionika koji koriste sigurnosni pojas, u razdoblju od 11. do 17. rujna Policijska uprava koprivničko - križevačka provoditi će pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica.

Policijski službenici biti će posebno usmjereni na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane svih osoba u vozilima, te na prijevoz djece (da li su u dječjim sjedalicama i da li su vezana sigurnosnim pojasom).

Osim ovih prekršaja policijski službenici će sankcionirati i sva druga gruba kršenja prometnih propisa.

 

Dobro je podsjetiti

Koristite sigurnosni pojas i dječje autosjedalice

Vozači i putnici u motornim vozilima - koristite sigurnosni pojas makar vožnja trajala svega nekoliko minuta.

Djecu u automobilima prevozite na stražnjim sjedalima uz obvezno korištenje  sigurnosnih pojaseva i dječjih autosjedalica.



Stranica