Nadzor prometa tijekom božićnih blagdana

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Utvrđeno je 36 prometnih prekršaja, od čega osam upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i šest prekoračenja ograničenja brzina kretanja vozila. Iz prometa je isključeno 10 vozača i jedno vozilo.

Foto: Ilustracija

Tijekom božićnih blagdana, od 24. do 26. prosinca, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena, te dvije  prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do ovih prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina kretanja vozila, oduzimanje prednosti prolaska drugom vozilu, nepropisno kretanje kolnikom i nedržanje životinje pod nadzorom. Kod jednog vozača koji je prouzročio prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu.

Utvrđeno je 36 prometnih prekršaja, od čega osam upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i šest prekoračenja ograničenja brzina kretanja vozila. Iz prometa je isključeno 10 vozača i jedno vozilo.

U posebnim prostorijama za smještaj do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su dva vozača.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u četvrtak, 26. prosinca, u 21.25 sati u Ulici kralja Tomislava u Križevcima, kada je 29 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,13 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a protiv njega slijedi provođenje žurnog prekršajnog postupka.

Najveća brzina kretanja vozila u nadzoru prometa očitana je u četvrtak, 26. prosinca, u 15.25 sati na državnoj cesti broj 28 u Kenđelovcu, kada je 67-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 130 km/h, iako je u brzina ograničena na 70 km/h.

Dobro je podsjetiti


Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.



Stranica