Najava akcije: Dani tehničke ispravnosti motocikala 2022.

Slika /ikone/motocikl.jpg

Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu odnosno izbjegli događanje prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila

Foto: Ilustracija

Akcija „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2022.“ ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter, a provoditi će se od 25. travnja (ponedjeljak) do 30. travnja (subota) 2022. godine.
 
Akcija je usmjerena na, besplatni i neobavezni, nadzor tehničke ispravnosti motocikala i mopeda te svih ostalih vozila L kategorije (motocikli s bočnom prikolicom, motorni tricikli, laki četverocikli i četverocikli). 
 
Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu odnosno izbjegli događanje prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

Ujedno, namjera je i poticanje vozača motocikala i mopeda na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu.
Vozači će se u akciju uključivati dragovoljno, a težište je na pružanje savjetodavne i tehničke pomoći stručnog osoblje stanica za tehnički pregled vozila s ciljem uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.
 
Tijekom provedbe preventivo-sigurnosne akcije „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2022“ vlasnici odnosno vozači mopeda i motocikala mogu svojim vozilima pristupiti besplatnom preventivnom tehničkom pregledu u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj.
 
Ističemo da preventivni tehnički pregled ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila L kategorije radi produljenja valjanosti prometne dozvole ili radi registracije te da će se redovni tehnički pregledi naplaćivati.


 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila