Najava akcije "Nadzor brzine kretanja vozila"

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/cobre01.jpg

U razdoblju od siječnja do svibnja 2013. godine na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica zabilježeno je 135 prometnih nesreća, od čega 61 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i 74 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija  

U razdoblju od siječnja do svibnja 2013. godine na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica zabilježeno je 135 prometnih nesreća, od čega 61 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i 74 prometne nesreće s materijalnom štetom. U spomenutim prometnim nesrećama devet osoba je teže ozlijeđeno, a 70 osoba lakše.

Najčešći uzrok događanja prometnih nesreća je neprilagođena brzina kretanja vozila, uslijed koje se dogodilo 38 prometnih nesreća ili 28% ukupnog broja prometnih nesreća. U rečenim nesrećama tri osobe teže su ozlijeđene, a 21 osoba lakše je ozlijeđena.

U odnosu na isto razdoblje 2012. godine, brzina kao uzrok događanja prometnih nesreća povećana je za 6%, međutim povoljnije stanje bilježi se obzirom da nisu zabilježene prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama (2012. – dvije osobe smrtno stradale). 

Kako bi se smanjio broj događanja prometnih nesreća uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, a samim time i smanjio broj nastradalih osoba u istima, policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica u srijedu, 12. lipnja provest će preventivno - represivnu akciju "Nadzor brzine kretanja vozila".

Tijekom akcije vršit će se nadzor brzine kretanja na svim prometnicama, poglavito državnim cestama, uz maksimalnu uporabu svih raspoloživih uređaja za nadzor brzine kretanja, a kontroliranim sudionicima dijelit će se preventivni letak vezan uz brzinu kretanja vozila. 

Obzirom na povećanu frekvenciju prometovanja najugroženijih skupina sudionika u prometu - pješaka, vozača bicikla, mopeda i motocikla, apeliramo na sve vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku te na taj način doprinesu povoljnijem stanju sigurnosti.



Stranica