Najava akcije "Nadzor brzine kretanja vozila i nadzor vozača mopeda i motocikala"

Slika PU_KK/Vijesti/2013/05/motociikl.1.JPG

Najčešći uzrok događanja prometnih nesreća je neprilagođena i nepropisna brzina kretanja vozila, a koja je zabilježena u 36 prometnih nesreća ili 33% ukupnog broja zabilježenih prometnih nesreća u prva četiri mjeseca ove godine.

Foto: Pu koprivničko - križevačka    

Najčešći uzrok događanja prometnih nesreća je neprilagođena i nepropisna brzina kretanja vozila, a koja je zabilježena u 36 prometnih nesreća ili 33% ukupnog broja zabilježenih prometnih nesreća u prva četiri mjeseca ove godine. Ukupno su 82 osobe bile sudionici ovih nesreća u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene, a 20 osoba je lakše ozlijeđeno. Najveći broj prometnih nesreća kojima je uzrok neprilagođena i nepropisna brzina događao se u naseljenim naseljima gdje je brzina ograničena na 50 km/h. 

Također, dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta, na prometnicama se sve više susreću vozači mopeda i motocikla koji su jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu. Nekorištenje zaštitne opreme (kaciga, zaštitno odijelo, čizme i dr.) najčešće su razlog njihova stradavanja prilikom sudjelovanja u prometnim nesrećama. 

Kako bi se u narednom razdoblju smanjio broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikla, broj prometnih nesreća uslijed neprilagođene i nepropisne brzine kretanja, kao i broj stradalih osoba u istima, u ponedjeljak, 20.svibnja, na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica, provest će se preventivno-represivna akcija „Nadzora brzine kretanja vozila i nadzor vozača mopeda i motocikla“.

Vozačima koji prekorače dopuštene brzine kretanja, policijski službenici uručiti će preventivni materijal – letak i privjesak kao podsjetnik da ubuduće ne prekoračuju dopuštenu brzinu kretanja vozila uz poruku "Brzina na prometnicama nije vrlina".



Stranica