Najava akcije nadzora alkoholiziranosti vozača, brzine kretanja vozila, korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela te vozača mopeda i motocikala

Slika /ikone/Stop policija2.jpg

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u utorak, 20. srpnja 2021. godine provodit će se akcija nadzora alkoholiziranosti vozača, brzine kretanja vozila, korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela te vozača mopeda i motocikala

Foto: Ilustracija

Tijekom lipnja 2021. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježena je 61 prometna nesreća, od čega 17 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. U prometnim nesrećama ozlijeđene su 23 osobe. Teško je ozlijeđeno sedam osoba, a lakše 16 osoba.
 
Najviše prometnih nesreća zabilježeno je zbog brzine - 14 prometnih  nesreća što čini 23 posto ukupnog broja nesreća. Također, zbog brzine zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. 
 
Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su 17 prometnih nesreća, odnosno 28 posto prometnih nesreća, od čega šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.
 
Pod utjecajem alkohola u prometnim nesrećama sudjelovalo je 18  vozača, odnosno 21 posto vozača.
 
Vozači mopeda i motocikala sudjelovali su u četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, od čega su dvije nesreće izazvali vozači mopeda dok je jednu nesreću izazvao vozač motocikala. U nesrećama teško su ozlijeđena dva vozača mopeda, a lakše su ozlijeđena dva vozača motocikla.
 
Od 97 osoba koje su trebale koristiti sigurnosni pojas, pojas je koristilo 89 osoba, odnosno 92 posto sudionika je koristilo sigurnosni pojas.
 
Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke u utorak, 20. srpnja 2021. godine provoditi će se akcija nadzora alkoholiziranosti vozača, brzine kretanja vozila, korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela te vozača mopeda i motocikala. Akcija će se provesti u suradnji s Policijskom upravom bjelovarsko-bilogorskom.
 
Posebna pozornost biti će posvećena nadzoru prometa na državnim i županijskim cestama na kojima su tijekom 2020. g. i 2019. g. zabilježene najteže prometne nesreće.
 
Osim navedenih prekršaja, sankcionirati će se i svako drugo grubo kršenje prometnih propisa, a posebna pozornost biti će posvećena mladim vozačima i počiniteljima najtežih prometnih prekršaja.

Najave | Promet i vozila